Крилото Руди Гей ще подсили Сан Антонио Спърс за новия сезон в НБА, след като се разбра с тима да подпише договор за 2 години срещу 17,2 милиона долара. 

Вторият сезон е по решение на играча, който се възстанови от скъсване на ахилеса, но остава солиден реализатор и интерес към него имаше още от Оклахома Сити и Юта. 

Гей продължава с рехабилитацията си, но очакванията са да може да направи дебют за Шпорите през есента, дори и да се наложи да пропусне началото на сезона. Преди контузията той записа по 18,7 точки и 6,3 борби с екипа на Сакраменто. 

В същото време един от най-добрите европейци в последните години Милош Теодосич реши да се пробва в най-силната лига, след като договори за 2 години с ЛА Клипърс срещу 12,3 милиона долара. 

30-годишният сърбин игра за ЦСКА Москва през последните сезони, като през следващото лято ще има възможност да остане в отбора от Ел Ей или да си тръгне, ако нещата не потръгнат. След напускането на Крис Пол обаче, той може да има доста възможности за изява при Клипърс.