Бъдещето на звездата Кайри Ървинг остава доста неясно, след като собственикът Дан Гилбърт опита да замаже искането на гарда да бъде трансфериран, което разбуни духовете в НБА. 

Заедно с новият генерален мениджър Коби Алтман той даде пресконференция и най-невъзмутимо обяви, че баскетболистът може и да остане при Кавалиърс. 

„Той е един от ключовите ни играчи, приносът му към тази организация е огромен и ние сме му много благодарни. Разговорите, които проведохме ще останат вътре в отбора, но мога да кажа, че той продължава да бъде в сърцето на Кливланд” заяви Гилбърт без да потвърди дали наистина играчът е пожелал да си тръгне. 

„В момента Кайри Ървинг има договор за още 2 или 3 години и ние очакваме той да бъде на линия за старта на подготвителния лагер в края на септември” добави босът на Кавс. 

За мнозина ключово относно бъдещето на плеймейкъра ще бъдат отношенията му с ЛеБрон Джеймс, които обаче за мнозина са сериозно влошени. Все още се смята, че вероятността Кайри да остане в отбора е минимална.