Кливланд срещу Бостън е първият мач от новия сезон в НБА. Това стана ясно, след като лигата обяви програмата за първите няколко дни, както и тази за Коледа. 

За разлика от обикновено, началото на кампанията е издърпано със седмица по-рано, така че стартът ще бъде на 17 октомври, като причината е отборите да имат повече време за почивка. 

Началото ще бъде повторение на финала в Източната конференция, като ЛеБрон Джеймс и компания ще се изправят срещу основните си конкурент, който сега е подсилен и от Гордън Хейуърд. Остават обаче въпросителните дали Кайри Ървинг ще бъде в състава на Кавс по това време. 

Преди втората среща за деня шампионите от Голдън Стейт ще получат  шампионските си пръстени, а след това ще срещат Хюстън Рокетс, подсилен от Крис Пол, а възможно и от Кармело Антъни. 

Програмата за Коледа също е много любопитна, като на 25 декември ще се изиграят 5 мача. В първия Ню Йорк ще приеме младия тим на Филаделфия, а веднага след това е повторението на последните три финала – Голдън Стейт срещу Кливланд. Останалите срещи са Бостън – Вашингтон, Оклахома Сити – Хюстън и ЛА Лейкърс – Минесота. Очаква се скоро да бъде обявен и пълния списък на мачовете.