В НБА продължават с промените и след като наскоро бяха реформирани правилата при Драфта, сега бе направено изменение и на формата за Мача на Звездите. 

Традиционното разделение на Изток и Запад вече отпада, като капитаните на двата отбора ще определят играчите, които ще бъдат в съставите. 

Капитаните пък ще бъдат тези, получили най-много гласове на феновете, като тук ще се запази разделението на две конференции, но след това те ще могат да избират играчи и от другата конференция. 

Отборите за сблъсъка в Лос Анджелис на 18-и февруари 2018-а, ще включват по 12 играчи, като петимата титуляри за тимовете ще бъде определяни по следния начин: 50% ще бъде мнението на феновете, 25% на играчите от лигата, а също 25% ще допринасят и определени медии. 

Новата система ще позволи играчи от една и съща конференция и от един и същ отбор да бъдат в противоположни отбори, като през  миналия сезон баскетболистите с най-голяма подкрепа от привържениците на играта бяха ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри. 

Иначе в Лигата продължават предсезонните мачове преди старта на сезона на 17-и октомври. Тази нощ 3 звезди дебютираха за новите си отбори, като Кармело Антъти вкара 19 точки, а Пол Джордж добави 15 при загубата на Оклахома Сити от Хюстън с 97:104, като за Ракетите Крис Пол реализира 11 точки и направи 7 асистенции. Тексасци освен това нанизаха 24 тройки, а Ръсел Уестбрук не игра за Тъндър поради грип.