Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер отправи критика към начина, по който играят днешните асове на Бундестима.

Кайзера не крие, че харесва красивия футбол, налаган от селекционера Йоахим Льов, но в същото време двукратният носител на "Златната топка" иска да види характерната за германския футбол борба и непримиримост до последния съдийски сигнал. Нещо, което трудно можем да забележим днес.

"Навярно ние отново трябва да прибегнем да нашите типично германски качества - да се борим, да покажем силна воля до края. След като вече и нашите защитници се опитват да рисуват с топката, става опасно", каза Бекенбауер пред вестник "Хамбургер Абендблат".

"Доста често се оставяме да се носим на вълната на нашето игрово предимство. Преди години Германия беше известна с това, че никога не се предаваше", продължи спечелилият всичко във футбола ветеран.

"В националния отбор нещата трябва да се взимат по-сериозно, да се види по-голяма решителност в мачовете. Срещу големите отбори само красивата игра не стига", допълни Кайзера пред вестник "Кьолнер Експрес".

"Навярно множеството победи на отбора заблуждават футболистите. Когато печелиш 5 пъти срещу Казахстан си мислиш, че нещата ще се получат от само себе си. След това обаче идва тежък противник, който не може да бъде преодолян", визира загубата от Италия на Евро 2012 германецът.

"Аз съм впечатлен от начина, по който националният ни отбор играе. Но постепенно трябва да се върнем към добродетелите, с които Бундестимът беше познат преди години - борба до края и воля за победа."

"В последния половин час на мача срещу Швеция (б.р. Германия водеше с 4:0 до 63-а минута, но допусна равенство 4:4) нашите момчета допускаха грешки, които са типично за училищен отбор", завърши своето изказване Бекенбауер.