Наставникът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес се пошегува, че ляга и става с мисълта за "старата госпожа" Ювентус. Утре вечер баварците посрещат торинци в първа 1/4-финална среща на Шампионската лига, която ще се играе на стадион "Алианц Арена".

"Мачът ще бъде изключително интензивен, с невероятно високо темпо, много единоборства и агресивност. Ще има всичко, от което се нуждае един сблъсък на най-високо равнище", каза Юп Хайнкес на пресконференцията преди двубоя.

"Един срещу друг се изправят два отбора, които са на едно и също високо ниво. Това е Шампионската лига. Когато единият отбор получи попадение във вратата си, той няма да се примири с това."

"Снощи си легнах в леглото със старата госпожа Юве и сутринта се събудих с мисълта за нея, защото исках да бъде перфектно информиран за противника", добави 67-годишният специалист.

"За този мач няма как да разчитам на контузения Холгер Бадщубер, както и на наказания Хави Мартинес. Очаквам включването на Давид Алаба, Марио Гомес и Диего Контенто", добави треньорът.

"Да, казах след жребия, че шансовете и на двата състава да продължат напред са 50%. сега не искам да говоря в проценти. Но Ювентус е топ-отбор, най-добрият в Италия. Миналата година станаха шампиони, през тази година също ще станат шампиони. Клубът взе правилните решения в последните 3-4 години след престоя в Серия Б."

"Юве изгради нов отбор, в лицето на Пирло взеха световен шампион. Това е отбор, който има място сред фаворитите за трофея в Шампионската лига. Според мен доста фактори ще имат решаваща роля утре."

"Ювентус играе като типичен италиански отбор в защита, но също така може бързо да превключва играта, да играе силно в атака, да реагира с бързи контраатаки", продължи опитният специалист в официалния сайт на Байерн Мюнхен в интернет.

"Ние имаме трима класни централни нападатели, но и четирима топ-играчи по крилата - Томас Мюлер, Франк Рибери, Ариен Робен и Джердан Шакири. На мен не ми е лесно да избера точните играчи."

"Не е лесно да кажа на един топ-футболист, че няма да започне даден мач като титуляр. но който е подписал договор с Байерн Мюнхен трябва да знае от самото начало, че се намира в отбор от най-висока класа и че понякога ще остава резерва", завърши своето изказване Юп Хайнкес.