Байерн се присъедини към Борусия Дортмунд на полуфиналите в Шампионската лига, след като победи Ювентус и в Торино. Баварците отново победиха с 2:0 и с общ резултат 4:0 се класираха напред.

За първи път в историята на Шампионската лига има два немски отбора на полуфиналите. Байерн пък може да стане първият немски тим стигнал два поредни финала в турнира и първия след Манчестър Юнайтед, който игра на финала през 2008 и 2009.

Първото полувреме беше равностойно, като и двата отбора имаха малко положения за гол. След паузата обаче имаше повече емоции. Ювентус удари гредата след шут на Куалиарела, а после и Робен бе спрян от страничния стълб.

Байерн поведе след статично положение, при което Хави Мартинес засече топката, Буфон изби, но Марио Манджукич бе точен с добавката.

Този гол прекърши Ювентус и до края домакините не направиха почти нищо. Байерн имаше още няколко добри ситуации. В добавеното време резервата Клаудио Писаро реализира за крайното 2:0.



Ювентус се нуждаеше от огромен обрат след поражението с 0:2 в Мюнхен. Само един тим в историята на Шампионската лига бе обръщал елиминации след 0:2 като гост. Това беше Барселона срещу Милан на осминафиналите този сезон. Двата отбора имаха 7 мача досега помежду си, като баланса бе равен - по 3 победи и 1 равенство. Все пак немците нямаха поражение в последните 3 срещи. Именно те бяха последния тим победил Юве в Торино в Европа - през 2009.

Треньорът на бианконерите Антонио Конте не можеше да използва наказаните Лихтщайнер и Видал. Отсъстваше и контузения Джовинко. В атака бяха Куалиарела и Вучинич, Падоин бе избран за позицията на единия фланг, а Асамоа - на другия. Погба замени Видал в центъра на терена.

Байерн беше без Бадщубер и Кроос, но пък състава на баварците бе внушителен. По двата фланга - Рибери и Робен, в атака Манджукич, а зад гърба му Томас Мюлер. Бастиян Швайнщайгер изигра своя мач №72 за Байерн в Шампионската лига и излезе трети в клубната история след Хасан Салихамиджич (85) и Оливер Кан (103).

Ювентус започна силно и опита да е агресивен още в първите минути. Във втората минута Вучинич стреля от разстояние, но твърде слабо и в центъра и Нойер спаси без проблеми. После Маркизио шутира от дистанция, но високо.

Постепенно обаче Байерн се окопити. Ван Буйтен засече лошо топката с глава от чиста позиция. После и Манджукич не се справи добре при една добра възможност. Байерн заигра много по-добре в средата на полувремето и владееше топката.

В 23-ата минута Куалиарела беше съборен от Лам в дъгата пред наказателното поле и Ювентус получи добра възможност. Пирло стреля силно в ъгъла на Нойер, но вратаря на Байерн изби над гредата. После Падоин се пребори с Рибери за топката, Маркизио веднага изведе Погба отдясно и французина центрира ниско във вратарското поле, но нямаше никой, който да засече топката, която мина през цялото наказателно поле.

Ювентус отново опита да наложи натиск и Куалиарела стреля силно от 30 метра, но много неточно. Двете защити играеха отлично и затова играчите опитваха удари от разстояние. Томас Мюлер беше поредния, който пробва късмета си, но не уцели вратата. Байерн трябваше да направи принудителна смяна още преди края на първото полувреме. Даниел ван Буйтен получи някакво сътресение, след сблъсък с Вучинич и отстъпи мястото си на Джером Боатенг.

Вучинич направи добра атака, като задържа топката отляво и върна към Погба, но французина се забави малко и удара му бе блокиран. В 39-ата минута Давид Алаба опита да повтори изпълнението от първия мач, като стреля силно от дистанция, но този път Буфон не се изяви като "пенсионер" и изби в корнер.

Пирло опита втори път от фаул, но уцели стената, след което стреля втори път, Куалиарела отклони, а след това и Бонучи опита да стреля, но не уцели вратата. В добавеното време Алаба центрира, топката бе изчистена и Рибери стреля силно, но Буфон спаси.

Второто полувреме започна с греда за Ювентус. Куалиарела направи самостоятелен рейд и с мощен удар с десния крак уцели страничната греда. Байерн отвърна с удар от дистанция на Алаба, който отиде над вратата. После и Байерн удари греда. Този път Робен стреля силно от дистанция, но и той нацели страничния стълб. След това Алаба шутира силно, но Буфон спаси. С течение на времето Байерн заигра по-силно и логично вкара гола, с който уби интригата.

В 64-ата минута Швайнщайгер центрира от фаул, Хави Мартинес засече топката на 4 метра от вратата, но Буфон изби. Марио Манджукич стигна първи до топката, за да направи добавка с глава на празна врата - 1:0. Това бе втори гол на хърватина в турнира.

Конте опита да реагира като пусна веднага Матри на мястото на Куалиарела. Пол Погба стреля от много голямо разстояние, но Нойер внимаваше. Томас Мюлер бе близо до това да вкара нов гол във вратата на Юве, но шута му по земя от дъгата пред наказателното поле профуча на сантиметри от гредата. Ювентус изглеждаше обезверен, въпреки че стадиона не спираше да пее и подкрепя домакините.

Робен направи самостоятелен пробив и стреля в ъгъла, но Буфон се хвърли и изби в корнер. В добавеното време Байерн все пак вкара втори гол. Реализира го резервата Клаудио Писаро. Той получи пас в коридор от Швайнщайгер и с хубав удар по диагонала промуши топката под Буфон за крайното 2:0. Това беше четвърти гол на перуанеца този сезон в турнира. Единствено Томас Мюлер (5) има повече попадения от него.

Победата беше девета за Байерн в елиминации от Шампионската лига, с което баварците изравниха рекорда на Манчестър Юнайтед.

ЮВЕНТУС - БАЙЕРН 0:2
0:1 Манджукич 64
0:2 Писаро 90+1

ЮВЕНТУС:
Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Падоин (69 Исла), Погба, Пирло, Маркизио (79 Джакерини), Асамоа, Куалиарела (66 Матри), Вучинич

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Ван Буйтен (35 Боатенг), Данте, Алаба, Хави Мартинес, Швайнщайгер, Робен, Мюлер, Рибери (80 Луис Густаво), Манджукич (83 Писаро)