Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер отговори на критиците на клуба, които считат че смяната на системата на игра през лятото е довела до дисбаланс.

"Изразиха се мнения срещу Гуардиола, че през миналия сезон начинът, по който сме играли е носил по-голяма стабилност", започна Замер пред списание "Кикер".

"Спомнете си обаче първите 25 минути от финала в Шампионската лига миналия сезон. При нормални обстоятелства щяхме да изоставаме. За Купата на Германия също се наложи да треперим. Успехът не зависи толкова от системата на игра."

"Смятам, че някои забележки към Пеп не са коректни. Защото ако анализираме нашето представяне от миналия сезон в детайли, би било превъзнасяне да кажем, че сме били перфектни."

"Байерн имаше нужда от развитие след миналия сезон. Начинът, по който играехме през миналия сезон, нямаше да ни стигне да постигаме успехи занапред. През зимата нашият клуб се спря на Пеп Гуардиола по стратегически причини. Той обаче има нужда от време в отбора."

"В момента Байерн създава толкова много положения за гол, както почти никога досега. Ние направихме 38 пропуска в първите четири кръга на сезона в Бундеслигата. И сега отборът трябва да работи върху това, да реализира възможностите, които създава."

"Нашият отбор изпитва глад за още по-голямо развитие, това зависи изцяло от треньора", завърши своето изказване Матиас Замер.