Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер си позволи първа люта критика, откакто Пеп Гуардиола пое кормилото в тима. Днес европейският клубен шампион победи Хановер с 2:0, но бившият футболист остана бесен от представянето.

Интересното обаче е, че Замер разкритикува остро футболистите, заявявайки, че те се крият зад испанския специалист.

"Ние играем на моменти апатично, показваме футбол без емоции. Всеки иска, това не е въпрос на желание. Но но нас ни липсва емоцията в играта в определени фази от срещата", избухна Замер пред "Скай".

"Трябва да излезем от зоната на комфорт, която си създаваме и взаимно да се дърпаме напред. Нашият треньор трябва постоянно да дава напътствия, за да се втурваме напред. Не става така."

"Футболистите на Байерн се крият зад треньора. Не искам да чувам никакви дискусии за системата на игра или подобни неща. Ние трябва да говорим за основни неща в играта, като например как да играем футбол с емоции и страст."

"Не смятам, че има футболист, който няма желание да работи. Но това, което видях не е достатъчно за нивото, на което ние искаме да играем. Липсват ни последните 5%", завърши Замер.