Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола прояви разбиране към острата критика на спортния директор Матиас замер към футболистите на европейския клубен първенец.

"Вече разбрах колко силно Ули Хьонес, Кале Румениге и Матиас Замер подкрепят отбора, щом вземат думата. За Байерн това е нещо нормално и аз го приемам", започна Пеп на днешната пресконференция преди утрешния сблъсък срещу ЦСКА Москва в Шампионската лига.

"Матиас е доста емоционален, такъв съм и аз самият. За мен Матиас е един от най-важните хора тук и преди всичко в съблекалнята. Само аз мога да покажа емоциите си по време на мача, не и той. За Германия това е нещо нормално, в Испания например това би било невъзможно.

"Но най-важното е, че играчите правят това, което искам от тях. С всеки изминал ден опознавам отбора си все по-добре. Усещам това, от което имат нужда играчите ми. Те искат да ме следват."

"ЦСКА Москва е много силен отбор. Трудно е да играеш срещу руските клубове. Те имат доста пари и купуват добри футболисти", продължи Гуардиола по адрес на противника на Байерн утре.

"Шампионската лига може и да не е най-важният турнир, но със сигурност е най-хубавият през сезона", завърши своя коментар Гуардиола.