Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг разкритикува треньора на баварците Пеп Гуардиола, който днес забрани на Ариен Робен да изпълни дузпата при победата с 4:1 над Майнц.

Мюнхенци си бяха решили мача, когато десетина минути преди края Швайнщайгер бе съборен в наказателното поле и реферът посочи бялата точка.

Ариен Робен взе топката с желание да изпълни наказателния удар, но тогава Гуардиола натовари със задачата Томас Мюлер, което видимо не се хареса на холандеца.

"Едва ли би искал да си пред 80 000 зрители, да вземеш топката, да искаш да биеш дузпата и треньорът да се появи като учител пред ученик и да ти забрани с думите "Не ти, а Томас Мюлер ще бие", сподели Ефенберг пред "Скай".

"Много е лошо, това е една неприятна ситуация. Тези решения трябва да бъдат предварително определени, това е задължително. Не може да загърбиш случилото се с оправданието, че ти си треньорът", каза още Ефенберг.

Капитанът на баварците Филип Лам обаче защити Гуардиола: "В нашия отбор имаме няколко изпълнители на наказателни удари и някой трябва да каже кой ще бие дузпата. Треньорът направи всичко както трябва: Томас вкара".

Както е известно, в началото на първенството Томас Мюлер пропусна от бялата точка в двубоя срещу Борусия Мьонхенгладбах, след което Давид Алаба бе точен, реализирайки втората дузпа в срещата тогава.