Байерн Мюнхен победи Майнц с 4:1 в среща от деветия кръг на Бундеслигата, която се игра на стадион "Алианц Арена". Герой за баварците стана Марио Гьотце.

Европейският клубен първенец предложи изключително постна продукция през първото полувреме срещу един от неудобните си противници за последните няколко години.

Точно преди паузата Джером Боатенг направи груба грешка и Паркър се възползва от изненадващия подарък, преодолявайки Нойер и вкарвайки на празна врата.

След подновяването на играта обаче влезлият на терена Гьотце обърна мача в рамките на 113 секунди. Той асистира на Робен, а след това бе в основата на попадението на Мюлер.

Двайсетина минути преди края на мача Манджукич вкара трети гол за Байерн, след втора асистенция на Гьотце. Малко след това Мюлер се разписа и от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Швайнщайгер.

След победата Байерн събра 23 точки и се върна на първото място в класирането. Майнц е 13-ти с 10 точки в актива си.


Баварците трудно намираха пролуки през сгъстената отбрана на своя опонент, който често се опитваше и да поглежда в предни позиции. В десетата минута съдиите допуснаха грешка, вдигайки засада на Томас Мюлер, макар той бе на една линия с последния в защитата на гостите.

Двубоят протичаше на сравнително бавни обороти, като на няколко пъти гостуващият тим притесни отбраната на домакините. Джером Боатенг се намеси в точния момент, избивайки с шпагат пред погледа на Чупо-Мотинг.

В средата на първото полувреме Ариен Робен си спечели пряк свободен удар отдясно. Тони Кроос центрира в наказателното поле, където ударът на Данте с глава профуча над вратата.

Малко след това Томас Мюлер отново имаше претенции към съдийската бригада, този път заради падане в наказателното поле, в резултат от здравото влизане на двамата защитници на Майн. За отбелязване е, че борбата за топката бе коректна.

Десетина минути преди почивката Ариен Робен получи топката от Манджукич на дъгата на наказателното поле и шутира силно с левия крак от въздуха, но изпълнението на "лалето" бе лишено от точност.

Веднага след това Чупо-Мотинг се завъртя, финтирайки защитата на Байерн и от петнайсетина метра шутира фалцово покрай десния страничен стълб.

В 44-тата минута Джером Боатенг отново напомни за времената, в които изправяше на нокти привържениците на баварците, след като безумна негова грешка доведе до гол за Майнц. Баумгартлингер изрита топката напред и Боатенг протегна крака си, в опит да пресече. Той обаче докосна кълбото съвсем леко и то стигна до Паркър, който преодоля Нойер и вкара на празна врата.

Байерн се опита да изравни резултата, но защитата на гостите продължаваше да играе на изключително високо ниво. В добавеното време на първата част Гайс стреля високо над вратата, пазена от Нойер.

След подновяването на играта Давид Алаба центрира към Марио Манджукич, който нанесе плътен, но неточен удар с глава. Влезлият на почивката Марио Гьотце обаче се погрижи за пълен обрат в резултата в рамките на по-малко от две минути.

"Супер Марио" първо пусна разкошен пас към застаналия на една линия с последния в защита Робен, който се отскубна, остана очи в очи с Веткло и вкара с левачката.

Две минути след това Марио Гьотце чукна към Ариен Робен, той подаде на Томас Мюлер и последният реализира хладнокръвно от седем метра.

След светкавичния обрат мюнхенци намалиха оборотите и в средата на второто полувреме Николай Мюлер стреля от малък ъгъл, но Мануел Нойер изби в корнер. Чупо-Мотинг отправи страховит удар от воле, но отново Нойер се намеси блестящо.

В 69-тата минута Марио Гьотце блесна отново, след като си пое технично в наказателното поле, направи няколко крачки напред и върна хитро назад към Манджукич, който разстреля Веткло от осем метра.

Секунди след това Кроос засече от въздуха центрирането на Робен, но Веткло успя да изби в корнер с върха на пръстите си. На отсрещната врата последва шут на Гайс, уловен от Нойер.

В 81-та минута Новески събори Швайнщайгер в наказателното поле след пас на Робен и реферът посочи бялата точка. Томас Мюлер пое отговорността и не сбърка. До края не се случи нищо интересно и Байерн стигна до заслужена победа.

Байерн Мюнхен - Майнц 4:1

0:1  Шон Паркър - 44'

1:1  Ариен Робен - 50'

2:1  Томас Мюлер - 52'

3:1  Марио Манджукич - 69'

4:1  Томас Мюлер - 82', дузпа

Байерн:  Нойер, Боатенг, Данте (Алаба - 43'), Контенто, Рафиня (Гьотце - 46'), Лам, Швайнщайгер, Робен, Кроос, Т. Мюлер, Манджукич (Кирхоф - 74')

Майнц: Веткло, Поспех, Свенсон (Парк - 57'), Новески, Гайс, Баумгартлингер (Мориц - 67'), Бел, Н. Мюлер, Диас, Чупо-Мотинг, Паркър (Залер - 79')