Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус призова клуба да постигне бързо разбирателство с Венсан Компани за нов треньор на тима от следващия сезон, предаде ДПА. Има сериозни информации, че Байерн и Компани са постигнали устно съгласие, но сделката все още не е оформена.

38-годишният Компани е с договор с английския Бърнли и собственикът на изпадналия от Висшата лига клуб Алан Пейс се е срещал с ръководители на Байерн да преговарят за стойността на обезщетението.

"Ако са убедени от него като треньор, тогава трябва да подпишат и да го вземат бързо", каза Матеус в ролята си на експерт за RTL TV. "Защото е важно да си осигуриш първо треньор и след това да продължиш напред с плановете", добави той.

Бившият защитник на Хамбургер и Манчестър Сити Компани е начело на Бърнли от 2022 година, като преди това две години води белгийския Андерлехт. Той изведе тима през първия си сезон до Висшата лига, но там не успя да се задържи, като завърши на предпоследно място.

Байерн вече получи отказ от няколко треньори за поста - Шаби Алонсо от Байер Леверкузен, германския селекционер Юлиан Нагелсман, австрийския селекционер Ралф Рангник, а Оливер Гласнер не получи разрешение да напусне Кристъл Палас.

Матеус нарече по-рано през седмицата търсенето на Байерн на нов треньор "комично", като изрази съмнение дали всички шефове на клуба вярват в Компани. Той обаче смята, че членът на Спортния борд Макс Еберл и спортният директор Кристоф Фройнд трябва да подкрепят напълно решенията на треньора.