Драмата на „Камп Ноу“ очевидно не е приключила! Въпреки че в един момент изглеждаше, че Барселона няма да търси нов треньор, Шави Ернандес вероятно ще напусне поста, а президентът на клуба Жоан Лапорта и спортният директор Деко ще трябва да се справят с търсенето на нов наставник. 

Испанските медии, цитирани от „Труд“, припомнят, че няколко изречения на пресконференцията на Шави ядосаха Лапорта толкова много, че след като успя да го убеди да остане, той все пак се насочи към други опции. Шави публично обяви, че Барселона няма пари да се състезава с Реал и че са необходими подкрепления, за да се опита да го направи и напомни на феновете, че тази Барса няма нищо общо с тази от славното минало.

Испанските медии вече посочиха четирима души от списъка с тези, които могат да заменят настоящия треньор. Това са Ханзи Флик (носител на трофей, бивш играч и треньор на Байерн и националния отбор на Германия), Рафаел Маркес (легенда на клуба, който води втория отбор на Барселона), Роберто Де Дзерби (италианец, чиято автобиография включва престой в Шахтьор и Брайтън) и Томас Тухел, който спечели трофеи с Борусия Дортмунд, ПСЖ, Челси и Байерн.

Според някои източници Тухел не иска да отиде в Испания, а да остане в Бундеслигата или да отиде във Висшата лига. Флик е предпочитанието на Лапорта, но спортният директор Деко иска да даде шанс на Маркес.