Байерн Мюнхен победи Хофенхайм трудно с 2:1 като гост в двубой от 12-ия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "Уирсол Рейн-Некар Арена". Така Байерн стигна до 36 поредни мача без загуба в шампионата и изравни рекорда на Хамбургер от 80-те години.

Домакините поведоха след малко повече от половин час игра, когато Мануел Нойер допусна нетипична грешка и подари топката на Зюле и последният вкара топката във вратата.

Въпреки временния натиск на Хофе след гола, отговорът на мюнхенци бе мигновен. Марио Манджукич вкара много щастлив гол, след като засече топката с крака си, след шута на Рибери от фаул.

Четвърт час преди края на редовното време Байерн буквално скри топката на своя противник и осъществи пълен обрат. Топката премина през Мартинес, Гьотце, Швайнщайгер и Рибери, а атаката бе завършена с точния изстрел на Томас Мюлер.

След успеха баварците събраха 29 точки и се изкачиха отново на върха в класирането, докато Хофенхайм е осми с 13 пункта.


Наставникът на Байерн Пеп Гуардиола върна капитана си Филип Лам в дясната зона на защитата, а Рафиня седна на пейката. Хави Мартинес и Марио Гьотце пък започнаха като титуляри.

Десетина минути след началото на срещата се стигна до първия дискусионен момент - Хави Мартинес изби топката от краката на Фоланд в наказателното поле, но след това закачи и крака му. Реферът обаче даде знак, че играта трябва да продължи, въпреки протестите на домакините.

Баварците атакуваха по дясното крило чрез Филип Лам, който се озова срещу вратаря Кастелс и вместо да потърси свой съотборник, бекът реши да вкарва по диагонала от малък ъгъл, който обаче бе покрит от стража на съперника.

Байерн вдигна оборотите и този път се откри възможност пред Томас Мюлер. Германецът нанесе топовен изстрел с десния крак, но топката бе насочена в ръцете на Кастелс и той изби в корнер. Минута по-късно Манджукич засече от движение острото центриране отляво на Алаба, но топката премина покрай целта.

В средата на първото полувреме Бастиан Швайнщайгер изпълни пряк свободен удар, при който Хави Мартинес засече с хълбока си от пет метра, но кълбото мина покрай лявата греда. После Томас Мюлер отправи много неточен удар след пас на Манджукич.

Бе изминал един час игра, когато Франк Рибери реши да стреля мощно от дистанция, но Кастелс улови без никакви проблеми.

В 34-тата минута Хофенхайм откри резултата след много груба грешка на Мануел Нойер. Вратарят на Байерн не успя да хване топката след центриране от корнер и на далечната греда Никлас Зюле я вкара във вратата след точен удар с левия крак.

Кевин Фоланд пропусна великолепна възможност малко след това да довърши обърканите гости. Той се пребори за топката в наказателното поле, преодоля двама защитници и би с левачката. Топката се спря в мрежата, но от външната й страна.

Хофе се възползва от временния шок в редиците на Байерн и продължи да слага сол в раната. Фоланд отправи страховит снаряд от двайсетина метра, но този път Нойер успя да избие в корнер.

Баварският колос не прости пропуските на своя опонент и му удари звучен шамар в 39-тата минута, когато Марио Манджукич вкара най-куриозния гол в кариерата си. Рибери застана зад топката при пряк свободен удар, залагайки на директен обстрел. Манджукич се бе вклинил в стената и опита да се предпази от кълбото, но то се отби в тялото му и влетя във вратата на домакините.

След почивката Данте нанесе неточен удар с глава, а веднага след това Хофенхайм сътвори чудесна контраатака. Руди центрира в наказателното поле, където Фоланд "хвана" топката от воле, но би над вратата.

В средата на второто полувреме Кевин Фоланд се завъртя покрай бранител и отправи плътен изстрел с левия крак, при който топката влизаше в близкия ъгъл, но Нойер успя да парира в последния момент.

Байерн отговори с многоходова комбинация с едно докосване, завършена със свиреп шут на Франк Рибери, който донесе само корнер на гостите. По-късно Мюлер не успя да засече добре с глава, след центриране отдясно.

Байерн се събуди в 75-тата минута, когато натика своя опонент в наказателното му поле. Първо Хави Мартинес изведе Гьотце по страхотен начин в наказателното поле. Дребосъкът се завъртя, но се забави за стрелба и топката бе избита. Швайнщайгер обаче я отне и подаде към Мартинес, който намери Рибери. Французинът показа великолепен поглед върху играта и изведе свободния Томас Мюлер отляво. Този път Мюлер бе безмилостен, вкарвайки топката във вратата.

В 86-тата минута влезлият като резерва Рафиня сложи топката на главата на Томас Мюлер, но нападателят направи нов безумен пропуск от подобна ситуация. Малко след това Швайнщайгер пропусна сам срещу вратаря, получавайки пас по конец от Рибери.

 

Хофенхайм - Байерн Мюнхен  1:2

1:0  Никлас Зюле - 34'

1:1  Марио Манджукич - 39'

1:2  Томас Мюлер - 75'

 

Хофенхайм:  Кастелс, Зюле, Абрахам, Бек, Салихович, Руди (Вестергард - 87'), Щробъл, Фоланд, Хердлинг (Елюноси - 78'), Фирмино, Модест (Шиплок - 81')

Байерн:  Нойер, Боатенг, Данте, Лам, Алаба, Мартинес, Швайнщайгер, Гьотце (Рафиня - 80'), Рибери, Мюлер, Манджукич (Кроос - 63')