Байерн Мюнхен се подигра с Вердер Бремен, побеждавайки го със 7:0 като гост в среща от 15-ия кръг на германската Бундеслига, която се игра на стадион "Везерщадион".

Баварците решиха мача в рамките на петнайсетина минути през първото полувреме. Първо Лукимия си вкара автогол при острото центриране на Рибери.

После Даниел ван Буйтен бе точен с глава, засичайки подаването на Кроос. Последва попадение на Рибери, който получи отличен пас от Мюлер.

След почивката Франк Рибери асистира на Марио Манджукич, реализирал четвъртия гол за своите на празна врата. Мюлер продължи головата фиеста, засичайки подаването на Гьотце отдясно, а петнайсетина минути по-късно Рибери вкара втория си гол. В последната минута и Марио Гьотце успя да се разпише след солова акция.

Интересното е, че в исторически план Вердер Бремен е отборът, който е постигал най-много победи срещу Байерн, реализирайки и най-много голове във вратата на мюнхенци.

Така Байерн събра 41 точки и се откъсна на седем пункта пред Байер Леверкузен, който гостува по-късно на третия Борусия Дортмунд. Вердер е 14-и в таблицата с 16 пункта.


В началните минути Томас Мюлер подаде към Марио Гьотце, който финтира двама бранители и навлизайки в наказателното поле, техничарят извърши фаул в нападение. На отсрещната врата Нойер улови удара на Елиа.

В 15-тата минута топката бе върната назад, към границата на наказателното поле на Вердер, където Джером Боатенг стреля моментално от движение, но покрай дясната греда.

След това Елиа чукна хитро към Аарън Хънт, който заложи на много силен изстрел с левия крак. Топката се отби в тялото на Боатенг и излезе в корнер, от който не последва нищо сериозно.

В 21-та минута Байерн Мюнхен откри резултата. Франк Рибери проби в наказателното поле и отправи остро центриране, при което Лукимия протегна крак и си отбеляза автогол.

Шест минути след това Тони Кроос центрира от фаул и над всички в наказателното поле се извиси ветеранът Даниел ван Буйтен, който нанесе плътен удар с глава от близо шест метра. Вратарят на "бременските музиканти" Волф нямаше какво да стори, освен да извади кълбото от мрежата си.

Тимът от Бремен залагаше на офанзивния футбол и продължи да търси своите възможности. Ди Санто спечели борбата за топката във въздуха, но малко пред голлинията Рафиня изчисти. На отсрещната врата Манджукич стреля неточно с глава, след центриране отдясно на Мюлер.

В 38-та минута Манджукич матира защитата на домакините с невероятно отиграване от въздуха към Томас Мюлер. Той се изстреля по дясното крило и подаде в наказателното поле към свободния Рибери, който имаше лукса да си спре и да препарира Рафаел Волф.

Пет минути по-късно Аарън Хънт финтира защитник в наказателното поле и вместо да подаде към някой от свободните си съотборници, лидерът на Вердер отправи свиреп шут с левачката, но право в ръцете на Нойер, който спаси.

След почивката бившият футболист на Байерн Нилс Петерсен се опита да изненада Нойер, но не успя да намери очертанията на неговата врата. При една акция на гостите отдясно Манджукич засече с глава, но неточно.

Европейският шампион създаде две сериозни опасности в рамките на две минути. Първо Томас Мюлер бе изведен сам в наказателното поле, но би в тялото на Волф. После Манджукич се озова сам в пеналта отляво, но нацели главата на вратаря.

В 60-тата минута Франк Рибери нахлу в наказателното поле отдясно и отправи прострелно центриране. На далечната греда Марио Манджукич все пак успя да добута топката в мрежата с десния си крак, макар вече да бе паднал на земята.

Малко след това мюнхенци стигнаха и до пето попадение. Марио Гьотце овладя отдясно и забеляза добре пласирания Томас Мюлер в наказателното поле. Дребосъкът го намери с добро подаване, а Мюлер засече ефектно от движение, пращайки топката в долния десен ъгъл.

Четвърт час преди края на редовното време Франк Рибери заложи на топовен снаряд от пряк свободен удар, но кълбото прелетя няколко метра над целта.

В 82-та минута Клаудио Писаро задържа майсторски и чукна с петичка към Давид Алаба, който от своя страна върна към Франк Рибери. Французинът стреля от движение и прати топката в мрежата зад слисания Волф.

Пет минути след това Рибери можеше да запише хеттрик, но след като майсторски прехвърли вратаря на Вердер отляво, топката се отби в страничната греда. Мюлер притича и опита добавка, но на самата голлинията бранител в зелено изчисти.

В последната минута Марио Гьотце нахлу в наказателното поле след комбинация с Томас Мюлер и техничният полузащитник вкара седми гол за Байерн, след точен удар по диагонала.

 

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен  0:7

0:1  Асани Лукимия - 21', автогол

0:2  Даниел ван Буйтен - 27'

0:3  Франк Рибери - 38'

0:4  Марио Манджукич - 60'

0:5  Томас Мюлер - 68'

0:6  Франк Рибери - 82'

0:7  Марио Гьотце - 90'

 

Вердер:  Волф, Калдирола, Лукимия, Гарсия, Гебре Селбасие, Фриц, Макиади (Баргфред - 61'), Хънт (Йълдъръм - 72'), Елиа, Ди Санто (Екичи - 63'), Петерсен

Байерн:  Нойер, ван Буйтен, Боатенг (Данте - 62'), Рафиня, Алаба, Тиаго Алкантара (Писаро - 76'), Кроос (Кирхоф - 70'), Гьотце, Рибери, Мюлер, Манджукич