Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви джентълменски, че неговият предшественик Юп Хайнкес е трябвало да бъде на неговото място тази седмица.

Както е известно, Байерн излиза тази вечер в полуфинален мач срещу Гуанджоу на световното клубно първенство и след дни може да спечели пето отличие през 2013 година.

Гуардиола обаче отчита, че има възможност да грабне трофея благодарение на Хайнкес, който изведе Байерн до европейския връх през месец май на стадион "Уембли".

"Щеше да е по-добре, ако Юп Хайнкес беше тук. През миналия сезон аз нямах принос за триумфа на Байерн в Шампионската лига", каза Гуардиола.

Интересното е, че само преди дни испанецът сподели, че под ръководството на Хайнкес баварците са били №1 в Европа. Нещо, което не може да каже за ситуацията в момента с "новия треньор", визирайки себе си.

"Аз бих искал да спечеля световното клубно първенство. Пожелавам го на футболистите и на целия клуб. Какво мисля за жребия в Шампионската лига? За трети път ще се изправя срещу Арсенал."

"Познавам Арсен Венгер и неговите футболисти много добре, това е най-трудният противник за нас. Но аз съм щастлив, защото е вълнуващо да играеш срещу най-добрите отбори. Така и ние ще дадем най-доброто от себе си", добави Пеп.