Бившият треньор на Порто, Челси и Тотнъм Андре-Вилаш Боаш похвали наставника на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола.

В момента португалският специалист следи отблизо подготовката на Байерн и Шалке в Катар, като той често гостува на баварците, заедно с бившия нападател на Реал и Шалке Раул.

"В моите очи Пеп Гуардиола е човек, който промени футбола из основи в последните няколко години", каза Вилаш-Боаш пред мюнхенския вестник "tZ".

"Винаги е добре да хвърляш по един поглед върху работата на най-добрите треньори. Това, което Пеп направи с Байерн за половин година показва, че той е страхотен треньор."

"В играта на баварците личи почеркът на Гуардиола. А неговата философия е да се играе перфектен футбол. Не изключвам Байерн отново да спечели требъл."

"Точно това е най-голямото предизвикателство! През миналия сезон под ръководството на Юп Хайнкес мюнхенци спечелиха всичко възможно. Това са целите на клуба и през този сезон."

"И ако има треньор, който може да повтори това постижение на отбора, да изпълни тези нечовешки очаквания, това е именно Пеп. Философията на треньора пасва на културата на този клуб."

"До този момент Байерн се славеше с най-доброто икономическо състояние и много добри футболисти. Сега клубът вече има и най-добрият треньор в модерната епоха на футбола. Байерн и Гуардиола си пасват", завърши своя коментар Вилаш-Боаш, който бе дясна ръка на Жозе Моуриньо в Челси и Интер.