Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам похвали лондонския Арсенал преди първия осминафинален сблъсък на Шампионската лига между двата отбора на стадион "Емиратс" в сряда.

"Предстоят ни два мача, в които играем за всичко: или продължаваме в следващия кръг, или оставаме с един трофей по-малко. Наясно сме, че в нито един момент не може да сме сигурни в успеха. Арсенал е много опасен", започна Лам пред списание "Кикер".

"В сряда вече наистина започват големите битки. Ние се нуждаем от добър резултат. За целта трябва да вкараме поне един гол на Арсенал и да победим като гост. Силата на Арсенал е в атака, този отбор умее да напада добре. Но е податлив в защита. Арсенал допуска голове срещу силни отбори."

"Надявам се, че ще успеем да защитим трофея си в Шампионската лига. Има няколко отбора, които разполагат с необходимия потенциал, за да триумфират в надпреварата. Всички говорят за Барселона, но сега ние сме действащият шампион. Реал Мадрид например, също е един от претендентите."

"Винаги съм смятал, че мога да играя като халф. Дали играем перфектния футбол? Не, защото играта постоянно се променя. Винаги има нови стилове, нови влияния."

"За нас Бундеслигата продължава да бъде предизвикателство, защото особено на чужд терен се играе доста трудно. Предизвикателството пред нас е да поддържаме постоянно високо ниво и да се представяме добре", добави Лам.