Изминаха точно 485 дни, откакто шампионът на Германия, Европа и света Байерн Мюнхен допусна последната си загуба в Бундеслигата.

Паметното събитие се случи на 28 октомври 2012 година на стадион "Алианц Арена", когато Байерн разпиля Байер Леверкузен в игрови план, но сензационно падна с 1:2 от ефективните "аспирини".

В момента баварците се намират в серия от 14 поредни победи и цели 47 поредни мача без поражение в Бундеслигата. Бившият капитан на тима и бивш национален селекционер на България Лотар Матеус избра мечтаната единайсеторка в първенството, която според него може да подчини мюнхенци.

Експертът на "Скай" е заложил на шестима футболисти от Борусия Дортмунд, който доскоро тормозеше Байерн на всички фронтове. В избора на Лотар има и трима футболисти на Волфсбург, единият от които е доскорошният халф на Байерн Луис Густаво. Двама са играчите на Шалке.

"Заложих на футболисти с богат международен опит. Това е най-добрият ми отбор. За победиш Байерн, трябва да го поставиш под натиск. Но това няма как да трае 90 минути. Все пак комбинативната им игра трябва да се наруши още в самото начало и да ги накараш да играят с високи топки. Така, както го направи Дортмунд през първото полувреме във финала на ШЛ миналия сезон. Тогава имаш шанс да победиш този Супер-Байерн", каза Матеус пред вестник "Билд".

Ето дрийм-тимът на Матеус:

Вратар: Вайденфелер (Дортмунд)

Защитници: Хумелс и Пишчек (Дортмунд), Налдо и Родригес (Волсбург)

Халфове:  Гюндоган и Ройс (Дортмунд), Луис Густаво (Волфсбург), Боатенг и Фарфан (Шалке)

Нападател:  Левандовски (Дортмунд)