Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви, че президентът в оставка Ули Хьонес винаги ще бъде негов приятел. Както е известно, босът на баварците ще лежи в затвора 3 години и половина, след като бе осъден за укриване на данъци в размер на 28.4 милиона евро.

"Леверкузен е един от най-добрите отбори на чужд терен. Те спечелиха в Дортмунд. Ние се нуждаем от още три победи, за да защитим титлата си. След мач в Шампионската лига не е лесно и утре ще имаме нужда от нашите привърженици. В Париж Байер игра добре на контраатаки и показа добра организация в защита", каза Гуардиола на днешната пресконференция.

"За мен сериите нямат голямо значение. Не е толкова важно колко дълго не сме губили мач, защото рано или късно и това ще се случи отново. Да, 49 поредни мача без загуба не е нормално. Най-важното е да продължим да бъдем пределно концентрирани върху работата, която вършим."

"На 100% съм сигурен, че желанието на Ули е ние да продължим да работим по същия начин. Той е много, много голям човек, но футболистите ми също. Играчите искат най-доброто за президента, а той - най-доброто нещо за тях. Утре трябва да спечелим за  отбора който той създаде."

"Ули няма да е тук в близко време, но аз съм сигурен, че той ще се завърне. Той е в Байерн през последните 40 години. Той е направил много за хората тук, на Зебенер Щрасе. Неговият огромен принос за клуба си остава. Всички ми казват, че не могат да си представят Байерн без Ули. Всичко това нямаше да е възможно без него. Ние просто трябва да продължим да вършим това, което той е започнал."

"Днес не ми е лесно. Тук съм от 9 месеца и ми се искаше да говоря немски език по-добре, за да мога да изразя своите чувства по-добре. Но вече разбрах колко важен е Ули Хьонес за клуба. Байерн е един от най-добрите отбори в света и това нямаше да е възможно без силния характер на президента. Той заслужава нашия респект. "

"За този кратък период с него работихме изключително добре заедно. Той е мой приятел и ще си остане такъв. Надявам се да се завърне, за да помогне на клуба. Ние трябва да продължим и да правим това, което научихме от Хьонес."

"Много от футболистите са близки с Ули - Басти, Франк, Филип, Томас Мюлер, още много други. Те са изкарали много време заедно с него. Забелязах, че футболистите обичат президента. Говорих с тях и отношенията им няма да се променят за в бъдеще."

"Дали познавам новия председател на надзорния съвет Херберт Хайнер? Да, срещали сме се 2-3 пъти, обядвали сме заедно. Той е човек с голям интерес към спорта. Разбира се, че ние ще го подкрепим, ще си помагаме взаимно. Не бих казал, че триумф в Шампионската лига ще значи нещо повече след случилото се. Футболистите искат винаги да печелят, да дадат най-доброто от себе си", добави Гуардиола преди утрешния мач с Байер Леверкузен.