Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола отново наблегна, че Байерн е положил доста усилия, за да стигне до своята поредна победа в германския шампионат. Баварците подчиниха Майнц с 2:0 като гости и вече имат 18 поредни успеха.

"През първото полувреме играхме отпред, отзад, отпред, отзад... В такива мачове имаме малко повече проблеми", сподели Гуардиола след срещата.

"Не ни е лесно с преднина от 23 точки винаги да правим изключителни мачове. През второто полувреме заиграхме по-добре и успяхме да контролираме мача."

"Хората явно забравят, че днес срещу Майнц се изправихме срещу много труден противник, когото успяхме да победим. Когато спечелим две поредни срещи, всички си мислят, че го правим с лекота и че съперниците ни не са достатъчно добри."

"Но всъщност е точно обратното. Днес просто останах доволен, че победихме един противник, който е един от най-силните в Германия през сезона. В момента имаме нужда само от още една победа, за да станем шампиони. Сега нещата са в наши ръце и имаме възможността да го направим в столицата Берлин."

"Днес подобрихме рекорда си и вече имаме 18 поредни победи. Но зад тези победи стои здрава работа", завърши своя коментар Пеп Гуардиола.