Серията на Байерн Мюнхен от 19 поредни победи в Бундеслигата приключи днес, тъй като Хофенхайм измъкна 3:3 и в 90-тата минута дори можеше да стигне до победата в двуостър мач на стадион "Алианц Арена".

Големият проблем за Байерн обаче е контузията на полузащитника Тиаго Алкантара, който беше заменен принудително още през първото полувреме.

След първоначалния преглед лекарят на Байерн Мюлер-Волфарт е заявил, че техничарят има частично разкъсване на медиална колатерална връзка на коляното, като по този начин футболистът е аут между 6 и 8 седмици, съобщи говорителят на баварците.

Мюлер-Волфарт не се ангажира с прогноза колко точно ще отсъства Алкантара, като утре той ще премине задължителния магнитен резонанс, за да се установи колко тежка е травмата на връзката.

Така Тиаго завършва сезона по начина, по който го започна - с контузия. Той бе два месеца в лазарета на отбора заради разкъсване на връзки в глезена, а след завръщането си в игра бе един от най-добрите играчи във формацията на Пеп Гуардиола.