Полузащитникът на Байерн Мюнхен Марио Гьотце даде кураж на бившия си отбор Борусия Дортмунд преди утрешния четвъртфинален сблъсък-реванш на Шампионската лига. "Жълто-черните" паднаха с 0:3 от Реал в Мадрид и практически са аут от турнира.

В събота Гьотце отново ще излезе срещу родния си клуб, на когото заби кинжал в сърцето през есента, при победата с 3:0 на Байерн насред стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Разбира се, че предстоящият мач срещу Борусия през уикенда е специален за мен. Утре вечер ще гледам мача на Дортмунд с Реал. Все още поддържам контакт с някои от играчите на отбора. Пожелавам на Дортмунд всичко най-добро, във футбола всичко е възможно. Ще бъде чудесно, ако тимът успее", сподели Гьотце на пресконференция.

"Искам непременно да играя във финал на Шампионската лига, след като пропуснах миналогодишния заради контузия. Кои са фаворитите в ШЛ? Според мен Барселона и Реал Мадрид имат голям шанс да намерят място на финала."

"Принципно се чувствам най-добре в центъра - като фалшива деветка, като десятка, като осмица. Играл съм така в младежките формации и на тези позиции имам повече възможности, отколкото по крилата."

"Първата ми година в Мюнхен? Очакванията бяха изпълнени, защото имах контузия, след която трябваше да намеря мястото си в отбора. Изпълних част от целите, а следващите седмици са много важни, за да изпълним и останалите и сезонът да бъде напълно успешен."

"Моите слабости? Винаги има неща, които мога да подобрявам. Играта с глава, или пък ударите с левия крак. Има някои неща, които все още не са такива, каквито би ми се искало да бъдат. Бройката на головете и асистенциите например. Очакванията към мен стават по-големи и аз се опитвам от година на година да ставам по-добър."

"Манчестър Юнайтед? Това е голям отбор, който е много силен. Ясно е, че ван Перси е много важен за тях. За тях ще е загуба и ако Уейн Руни не може да играе. В първия мач Юнайтед стоеше много дълбоко в половината си. Те са опасни и ще ни бъде трудно и в реванша."

"Трябва да сме по-решителни в последната част, когато влезем в наказателното поле. Да четем играта по-бързо, да намираме свободните пространства. Очаква ни доста интересен мач, но ние играем у дома, вкарали сме гол на чужд терен. Искаме да покажем нашата игра, да вкараме голове. Ако спазваме изискванията на треньора, ще успеем."

"Загубата в Аугсбург със сигурност ядоса всички в нашия отбор. Със сигурност ни се искаше серията без загуба да продължи. Имахме възможности, за този мач бяхме с добър състав. Беше дразнещо. Целият ден се разви глупаво. Но сега гледаме към важния мач в сряда срещу Манчестър Юнайтед."

"Моята ситуация в Байерн със сигурност е по-различна от положението ми в Дортмунд. Но тук имаме много широк състав и не е толкова зле, когато някой получава почивка. Като видите с какъв потенциал разполагаме и какви цели преследваме, е много важно да сме готови на 100% във важните мачове", добави Гьотце.