Трикратният световен шампион по футбол Пеле сбърка фамилното име на полузащитника на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер.

Легендата на бразилския футбол направи гафа, отговаряйки на въпрос за основните звезди, които се очаква да блестят и на предстоящото световно първенство по футбол през лятото.

Кралят на футбола Пеле обърка името на футболиста с известния актьор Арнолд Шварценегер и нарече германеца "Швайнцнегер", информира БТА.

"Швайнцнегер играе много добре. Ако положи определени усилия, неговото име ще прогърми на шампионата", отсече Пеле, който очевидно даде тон за популяризиране името на полузащитника.

Както е известно, през последните няколко дни Швайнщайгер предизвика напрежение между Байерн и пресата на Острова. Английските вестници "Сън" и "Мирър" обидиха халфа с прозвището "Швайн" (от немски - прасе).

"Сън" вече се извини за гафа на футболиста и в крайна сметка от изданието ще получат акредитации за двубоя между баварците и Манчестър Юнайтед в Шампионската лига.