Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен е щастлив, че баварците ще мерят сили с Борусия Дортмунд във финала за купата на Германия, който ще се състои на 17 май в Берлин.

"Хубаво е, че отново се изправяме срещу Дортмунд, още повече и заради загубата ни от тях. Ние ги победихме с 3:0 през есента, сега те ни победиха със същия резултат, така че този сезон сме 3:3. Очаквам с нетърпение финала, защото това са най-хубавите двубои", сподели Робен пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Не може да се каже, че ни беше лесно срещу Кайзерслаутерн, макар резултатът да беше 5:1 за нас. Ние винаги се трудим много. Най-вече в началото не ни беше лесно. Но ние подобрихме играта си. Можем и по-добре."

"Победата беше задължителна за нас, също и за нашите фенове, особено след загубата с 0:3 от Дортмунд. В офанзивен план стояхме по-добре, отколкото напоследък. Защо ни е трудно в последните няколко мача? Според мен трябва да гледаме позитивно."

"Подобрихме играта си и в събота срещу Брауншвайг трябва да продължим по същия начин, да изиграем още един добър мач. Не бих казал, че различните формации и системи са причината за това, че нещата не вървяха добре след спечелването на титлата. През целия сезон ние променяхме тактиката и системата на игра."

"Трябва да сме отдадени във всеки един мач. когато не сме достатъчно концентрирани и тичаме по-малко, тогава имаме и проблеми. Без значение срещу кой играем. Наясно сме какво искаме и какви са целите ни."

"В Брауншвайг трябва да бъдем концентрирани, да играем силно и да сме готови да тичаме. А след това трябва да сме готови за Шампионската лига", допълни Робен.