Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола успяха отново да се скарат, въпреки че от доста време не са преки съперници.

През годините двамата треньори влязоха в много спорове и конфликти. Всичко започна през 2010-та година, когато начело на Интер Моуриньо отстрани водената от Пеп Гуардиола Барселона на полуфиналите на Шампионската Лига.

След това напрежението стигна своята връхна точка докато португалецът пое Реал Мадрид. Според мнозина именно ожесточеното съперничество между Реал и Барселона е уморило Гуардиола до степен, при която той реши да си вземе едногодишна почивка.

Нещата видимо се успокоиха, след като пътищата на двамата се разделиха. Въпреки това обаче Жозе и Пеп отново успяха да влязат в спор.

Това е станало на среща между елитни европейски мениджъри организирана от УЕФА в Нион.

Според германският вестник ТЗ при дискусия за оптималната дължина на тревата по терените, Гуардиола е предложил тя да се скъси от 3 сантиметра, на само 1.5 сантиметра. Идеята е, че така ще се стимулира повече комбинативната игра.

Моуриньо обаче се противопоставил на това: "Всеки има своя стил на игра, който трябва да се уважава. Футболът може да е зрелищен по няколко различни начина".

Този наглед разумен довод обаче е бил посрещнат с много рязка забележка от Гуардиола:

"Красотата на футбола зависи от треньора. На мен ми се струва, че резултатът има по-голямо значение за Моуриньо, отколкото спектакълът".