Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге обясни защо германският шампион не е пратил пожелание за бързо оздравяване на Марко Ройс.

Както е известно, крилото получи четвърта контузия в глезена през календарната година след грубото влизане на Марвин Бакалорц при равенството 2:2 на Борусия Дортмунд с Падерборн. Така Ройс ще бъде извън игра до края на полусезона.

"Нашият говорител Маркус Хьорвик ме попита дали да не пратил пожелание за бързо оздравяване на Марко Ройс, тъй като преди това от Борусия Дортмунд са пратили такова след травмата на Филип Лам", сподели Румениге, цитиран от вестник "tZ".

"Желая всичко най-добро на Марко, но това с пожеланията ще го оставим, защото можем да бъдем разбрани грешно", добави Румениге.

Както е известно, именно босът на баварците е в основата на развалените отношения между двата клуба, коментирайки клаузата за откупуване в договора на Ройс с "жълто-черните".

Серията изказвания на Румениге дори предизвикаха неговия колега в Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке да излезе с официално изявление на страницата на клуба в интернет.