Един от най-добрите млади защитници на Байерн Мюнхен Или Салахи реши да продължи кариерата си във втородивизионния Карлсруе, където играе българинът Илиян Мицански.

20-годишният австриец с косово-албански произход е част от дублиращия отбор на баварците, а в края на миналия сезон записа един мач в Бундеслигата - при загубата на Байерн с 0:1 в Аугсбург.

Салахи подписа договор до 2018 година с Карлсруе, който  в момента се намира на второ място във Втора Бундеслига и догодина може да се завърне в елита. Младокът премина в дубъла на Байерн през 2011 година от Капфенберг.

"Много сме доволни, че Или избра нашия клуб. Той е вариативен, силен технически футболист, който може да играе на различни позиции и вече е налаган като ляв краен бранител. Освен това е много опасен при статични положения", каза спортният директор на Карлсруе Йенс Тодт.

В същото време стана ясно, че 36-годишният вратар Хайнц Мюлер вече не тренира с Байерн. Той беше взет спешно заради контузиите на Том Щарке и Пепе Рейна, но испанецът вече поднови тренировки.