Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски не крие, че изпитва съчувствие към бившия си отбор Борусия Дортмунд, който е стабилно на дъното в Бундеслигата за изненада на мнозина.

"Страдам заради случващото се с Дортмунд. Не съм в отбора само от половин година. Не мога да си представя Борусия във Втора Бундеслига, това е невъзможно", каза Левандовски пред вестник "Билд".

"Седем гола в 17 мача не е оптималното, това не е супер. Но трябва да остана спокоен, моето време ще дойде. Дали ще достигна 20 гола този сезон? Ще бъде трудно да вкарам още 13 гола за 15 мача."

"Но ако веднъж избухна, всичко е възможно. Не може да сравнявате показателите ми от времето в Дортмунд, защото Пеп Гуардиола не очаква голове от мен по всяко време. В Байерн отварям пространства за крилата."

"Загубата от Волфсбург и равенството с Шалке... По-добре сега да имаме такива двубои, отколкото в по-късен етап от сезона, когато ще става дума за титлата. Все още търсим перфектната форма и ще я намерим."

"Когато играем на възможно най-високо ниво още от самото начало, става много трудно да поддържаш тази топ-форма до края на сезона. Иска ми се да играя 90 минути, но проявявам разбиране."

"сега влизаме в английските седмици и е приемливо всеки от нас да остава на пейката. Когато си на пейката искаш да помогнеш на отбора, но не можеш", добави Левандовски.