Бранителят на Байерн Мюнхен Давид Алаба защити близкия си приятел Франк Рибери, който можеше да получи червен картон още в началото на снощния мач с Айнтрахт Брауншвайг.

Още по темата

 

Крилото се подразни от острото влизане на Кесел и го изрита отзад без топка. Реферът Йохен Дреес се уплаши и не показа червен картон на темпераментния французин.

"Разбира се, че понякога трябва да укротяваме Франк, но когато всеки път трима-четирима съперникови футболисти го сритват по задника, тогава той се нервира", обясни Алаба, забил прекрасен гол от пряк свободен удар.

"Когато противниците се опитват да го ритат по краката, тогава той ще отвърне. Това е емоция и е част от футбола. Така е добре", добави австриецът, който беше взет под крилото на Рибери при първите си стъпки в професионалния футбол.

"Айнтрахт беше доста агресивен и стоеше добре в половината си. Наистина ни направиха мача труден. Ние не намирахме много свободни пространства, въпреки че доминирахме."

"Но спечелихме напълно заслужено. Видя се, че сме гладни за успехи и искаме да постигнем целите си. Много съм доволен, че ударът ми от фаул се получи. Често тренирам такива изпълнения на тренировки", каза още Алаба.