Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри причината, поради която Юрген Клинсман се провали начело на баварците през сезон 2008/09. Според Кале тя се крие в помощника на Клинси Мартин Васкес.

За един мач от онзи сезон и до днес се носят легенди. Става дума за четвъртфинала от Шампионската лига, когато баварците гостуват на Барселона и още на почивката са в нокаут, изоставайки с 0:4. Говори се, че шефовете на Байерн са умолявали каталунците да спрат да вкарват и в крайна сметка мачът завършва при този резултат.

"Не съм изненадан, че Клинсман постига успехи начело на САЩ. Когато беше треньор тук за един сезон, и двете страни допуснахме една грешка. Тя изглеждаше като нещо незначително, но в края се показа голяма", започна Румениге пред Goal.com.

"Неговият помощник Мартин Васкес - приятен човек и много добър треньор, не знаеше нищо за Бундеслигата и германския футбол. Затова смятам, че това беше грешка от наша страна, а също и от позицията на Клинсман."

"Навярно трябваше да изберем за негов помощник германец, който познава Бундеслигата, за да може да му помага. Както го правеше Йоахим Льов на световното първенство през 2006 година. Грешката с Васкес беше малка, но се оказа решаваща."

"Зная, че той страдаше от това и в края трябваше да го уволним, за което се извинявам. Но това не беше само грешка на Клинсман. Ние също сбъркахме", продължи босът на баварците по адрес на Васкес, който остана дясна ръка на Клинси, когато германецът пое САЩ. Преди световното обаче помощникът беше освободен.

"Следя американската Сокър лига и ако трябва да съм честен, ако се състезавах в наши ми, ми се искаше да играя там. Харесва ми американския начин на живот и по малко от всичко. Харесвам американските градове и хората там, но за съжаление вече съм стар и не мога да играя."

"Смятам, че все повече известни футболисти ще играят в САЩ и първенството ще става по-силно и по-известно не само там, но и навсякъде по света като цяло", добави Румениге.