Изпуска ли Пеп Гуардиола съблекалнята на Байерн Мюнхен? Това е въпросът, който вълнува привържениците на отбора. Наследил "машина за убиване" от Юп Хайнкес през 2013 година, Гуардиола имаше трудната задача да мотивира играчи, спечелили всеки значим клубен трофей.

Още по темата

 

Снощната тежка загуба на мюнхенци с 0:3 от Барселона върна спомените за полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон, когато Байерн претърпя най-болезнената домакинска загуба в Шампионската лига - 0:4 от Реал Мадрид.

0:1 и 0:4 от Реал беше последвано от 0:3 от Барса на стадион "Ноу Камп" - три мача срещу най-големите конкуренти в ШЛ, три загуби, нито един отбелязан гол.

За огромно напрежение в Байерн се заговори още след загубата с 1:3 в Порто. Снощи властта на Гуардиола беше оспорена от Томас Мюлер, който започна да ръкомаха към своя треньор при смяната си в 79-тата минута.

Към този момент ръководството на Байерн напълно подкрепя наставника и дори иска да удължи контракта му. Но дали испанецът притежава уменията да управлява баварската машина?

Отпадането на полуфиналите и през този сезон изглежда сигурно. Два разгрома в подножието на финала, търсене на виновник за контузиите в отбора, скандал с един от тарторите в съблекалнята... Дали снощи не започна обратното броене на дните на Гуардиола в Мюнхен?...