Трансферът на Свен Улрайх от Щутгарт в Байерн Мюнхен изненада мнозина. Талантливият 26-годишен страж е един от най-добрите на поста си в Бундеслигата и затова мнозина не могат да приемат избора му да стане твърда резерва.

Още по темата

 

Самият Улрайх обаче обясни мотивите за решението си да парафира договор до 2018 година с най-успешния германски клуб, където ще замени Пепе Рейна. В касата на швабите влизат 3 милиона евро, като Свен имаше договор с тях за още два сезона.

"След доста години в Щутгарт потърсих ново предизвикателство пред себе си. В Байерн Мюнхен се озовах на точния адрес. Радвам се изключително много на целия отбор и на всичко ново, което ме очаква тук", поясни Улрайх.

"Искам да дам своя принос за успеха на отбора и винаги ще бъда на разположение, когато имат нужда от мен", добави Улрайх, който е част от Щутгарт още от 1998 година.

Спортният директор на Щутгарт Робин Дут заяви: "Разбира се, че искахме да го задържим. Но той има заслуги към клуба и понякога трябва да изпълниш нечии желания, когато се избере правилният момент".