Помощник-треньорът на Байерн Мюнхен Херман Герланд призна, че е останал изненадан от трансфера на Бастиан Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед.

"Тигъра" е треньор на втория отбор на Байерн в три периода: от 1990 до 1995 година, от 2001 до 2009 година и от 2010 до 2011 година.

Той е бил дясна ръка на Луис ван Гаал и Юп Хайнкес и е изключително близък с тарторите в съблекалнята, сред които доскоро принадлежеше и Швайни.

"Басти е не само един супер футболист, но и един страхотен човек, едно много добро момче. Много съм тъжен от този трансфер. Точка", призна Герланд, цитиран от вестник "tZ".

"Смятах, че ще стана свидетел как той приключва кариерата си тук. Когато си тръгне футболист, около когото си бил цял един живот, тогава боли."

"Някои го приемат по-леко, но други - по-тежко. Отстрани може да изглежда, че съм по-твърд с момчетата, но като цяло..."

"Никога не съм вярвал, че Басти ще отиде на друго място. винаги съм смятал, че тази сага ще продължи известно време и че той ще остане", не крие разочарованието си Херман Герланд.