Байерн Мюнхен препарира Щутгарт с 4:0 в мач от 12-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Пеп Гуардиола изиграха страхотно първо полувреме, в края на което статистиката показа 23:3 удара в тяхна полза. Ариен Робен откри резултата с корем, засичайки центрирането на Дъглас Коста, който удвои малко по-късно.

Роберт Левандовски реализира 14-ия си гол в първенството този сезон, а веднага след това името си сред голмайсторите записа и Томас Мюлер. Гостите имаха претенции за положение на засада при втория и четвъртия гол на баварците, но съдийската бригада не отмени попаденията.

За капак редовно попадение на швабите беше отменено малко след подновяването на играта. На два пъти Робен пропусна сам срещу вратаря, а Байерн като цяло намали оборотите през втората част и се смили над своя противник.

Байерн Мюнхен събра 34 точки на върха, докато Щутгарт е в зоната на изпадащите с актив от десет пункта.


Шампионите се настаниха в половината на своя противник и Артуро Видал пробва рефлекса на Титон, но вратарят изби в корнер. При изпълнението му Роберт Левандовски стреля с глава, но доста високо.

Тъкмо бяха изминали десетина минути игра, когато гостите загубиха топката пред наказателното поле на своя опонент и бяха наказани. Кимих подаде за Дъглас Коста, който спринтира, финтира противник и с външен фалц центрира към Алиен Робен. Холандецът засече инстинктивно с корем отблизо и откри резултата.

Малко след това Байерн сътвори много добра атака, а Робен и Левандовски си заслужиха аплодисменти за хрумването. "Лалето" получи пред наказателното поле и копна хитро за Левандовски, който игра на двойно подаване с гърди, но швабите изчистиха. 

После Левандовски засече шута на Рафиня, но Титон реагира добре. Томас Мюлер пък получи в наказателното поле и се опита да намери свой съотборник, но отново вратарят се намеси.

Не след дълго Байерн удвои аванса си, макар гостите да имаха претенции за засада. Томас Мюлер напредна отдясно и центрира за Робен, който се размина с топката. Извън наказателното поле обаче връхлетя Дъглас Коста, който намери долния десен ъгъл с перфектен изстрел с левачката. Преди това обаче Левандовски се намираше в положение на засада и макар да не игра с топката, имаше участие в изграждането на атаката и блокира бранител.

Преди да измине половин час игра Титон направи феноменално спасяване срещу сънародника си Левандовски. А изпълнението на нападателя беше прекрасно - той овладя топката във въздуха и стреля от воле, но стражът на гостите направи едно от спасяванията на сезона!

В 34-ата минута Щутгарт можеше да намали пасива си при първата добра атака. Клайн подаде вляво за Костич, който разстресе напречната греда и опита добавка, но прати топката в трибуните. Вернер също пробва шут, но над целта.

При една от поредните атаки на баварците Титон спаси тупалка на Робен, но малко след това капитулира пред Левандовски. Голмайсторът в Бундеслигата засече отблизо прострелното центриране на Томас Мюлер и наниза своя 14-и шампионатен гол този сезон.

Почти веднага след това Байерн мушна и четвърти гол при куриозна поредица от изпълнения. Титон изпусна топката при слаб удар на Коман и Левандовски открадна кълбото, връщайки го за Кингсли. Той центрира  балонно към далечната греда, където Видал нацели напречната греда с глава. Топката се озова в малкия пеналт и там Томас Мюлер се разписа на празна врата с глава. Повторенията обаче показаха, че Левандовски се намира в положение на пасивна засада при шута на Коман.

Веднага след подновяването на играта реферът Данкерт отмени редовно попадение на гостите. Дидави свали за Вернер, който простреля Мануел Нойер, а на съдиите им се привидя засада при паса към Дидави.

Ариен Робен можеше да вкара втория си гол в мача, но след като излезе сам срещу Титон копна кълбото ефектно, но покрай дясната греда. Последва шут на Коман, но над целта. На отсрещната врата Хайзе беше оставен да бие към Нойер, но най-добрият вратар в света спаси.

За публиката на домакините имаше още един вълнуващ момент в двубоя - завръщането на Холгер Бадщубер, който е преследван от най-различни контузии през последните години. Централният бранител се появи на мястото на Томас Мюлер и беше бурно аплодиран от привържениците на Байерн.

Двайсетина минути преди края на редовното време Робен отново беше изведен сам срещу вратаря, но този път стреля фалцово покрай лявата греда. До края мачът се доиграваше и не се случи почти нищо интересно.

 

Байерн Мюнхен - Щутгарт 4:0

1:0 Ариен Робен - 11'
2:0 Дъглас Коста - 18'
3:0 Роберт Левандовски - 37'
4:0 Томас Мюлер - 40'

 

Байерн: Нойер, Боатенг (Бенатия - 46'), Алаба, Рафиня, Видал, Кимих, Коман, Робен, Коста (Тиаго Алкантара - 69'), Мюлер (Бадщубер - 59'), Левандовски

Щутгарт: Титон, Баумгартл, Сунжич (Хайзе - 64'), Клайн, Инсуа, Швааб, Гентнер, Дие (Ристъл - 85'), Дидави, Костич (Хлусек - 46'), Вернер