Байерн Мюнхен ще може да използва услугите на опорния полузащитник Хави Мартинес в 1/8-финалния мач-реванш с Ювентус в Шампионската лига на 16 март.

Днес германският първенец обяви на официалната си страница в интернет, че операцията на универсалния футболист в Барселона е минала успешно и той започва незабавно своята рехабилитация.

Мартинес получи контузия в лявото коляно и днес се е подложил на хирургическа интервенция за отстраняване на "малък проблем в менискуса", се казва в информацията. 

Така Мартинес ще бъде аут от терените за около четири седмици, но е възможно да поднови тренировки и по-рано. Ако възстановяването му върви по график, той ще бъде на линия за реванша със "старата госпожа" на стадион "Алианц Арена".

Освен като дефанзивен халф, Мартинес може да действа отлично и като централен бранител. Именно това е постът, на който баварците изпитват сериозни кадрови проблеми заради травми на основни футболисти.

Поради тази причина вчера мюнхенци прибегнаха до паник-трансфера на Сердар Ташчъ от Спартак Москва. Турчинът с германски паспорт ще играе под наем до края на кампанията, като в договора му има опция за закупуване.