Ще успее ли Байерн Мюнхен да спечели пета поредна титла на Германия, или Борусия Дортмунд ще спре доминацията на баварския колос през новия сезон?

Германската информационна агенция анкетира всеки едни от треньорите на 18-те участника в Бундеслигата през сезон 2016/17. Вижте тяхното мнение:


Карло Анчелоти (Байерн Мюнхен): "В Бундеслигата има толкова добри отбори. Борусия Дортмунд се очертава като най-сериозния ни конкурент. Те имат наистина много добри и млади играчи с талант. Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах също имат добри състави. Според мен ни чака интересен сезон. И разбира се, че се надяваме да спечелим титлата".

Томас Тухел (Борусия Дортмунд): "Нека изчакаме".

Роджър Шмидт (Байер Леверкузен): "Байерн винаги започва сезона като фаворит и обикновено изпълнява ролята си. Но при останалите отбори има огромно желание да скъсят разликата с Байерн и да вкарат напрежение в борбата за титлата."

Андре Шуберт (Борусия Мьонхенгладбах): "Почти сигурно Байерн ще е шампион. Дортмунд загуби важни играчи, но пък и инвестира доста добре. Байер Леверкузен иска да направи по-добър сезон, а през миналия бяха на трето място".

Маркус Вайнцирл (Шалке): "Байерн Мюнхен пак ще стане шампион".

Мартин Шмидт (Майнц): "Байерн е фаворит №1. Но аз се надявам да видим трибой. Дортмунд е силен, а Леверкузен или Шалке могат да бъдат третия отбор, който да направи нещата интересни."

Пал Дардай (Херта): "Леверкузен. Напълно сериозен съм. Те ще поднесат изненадата. Това е много опасен отбор. Бързи са, с добър треньор и искат да се представят силно. Скучно е само Байерн да става шампион".

Дитер Хекинг (Волфсбург): "Байерн пак ще спечели титлата. Вярвам, че борбата в местата зад тях ще бъде по-интересна от миналия сезон".

Петер Щьогер (Кьолн): "Според мен ще бъде трудно някой да измести Байерн от върха. Те са топ-фаворит".

Бруно Лабадия (Хамбургер): "Байерн започва сезона като големия фаворит, както винаги. Според мен те отново ще спечелят титлата убедително".

Маркус Каучински (Инголщадт): "Понякога стават изненади, но по принцип знаем какво се случва. Байерн навярно ще е на върха. Дортмунд може да е опасен, навярно и Леверкузен".

Дирк Шустер (Аугсбург): "Мисля, че Байерн е най-добрият отбор в Германия и трябва да се случат много неща, за да може някой друг да им отнеме титлата".

Виктор Скрипник (Вердер Бремен): "Байерн е най-добрият отбор в Бундеслигата. Но има и други отбори, които могат да се намесят в борбата за титлата. Залагам на Байер Леверкузен".

Роберт Майер (Дармщадт): "Би било хубаво, ако има по-голямо напрежение на върха. Отбори като Дортмунд, Леверкузен и Гладбах със сигурност имат много качество. Трудно е да се каже".

Юлиан Нагелсман (Хофенхайм): "Байерн Мюнхен ще стане шампион".

Нико Ковач (Айнтрахт Франкфурт): "Байерн ще доминира и едва ли моята прогноза е ексклузивна. Дортмунд и Леверкузен ще бъдат техни най-сериозни преследвачи".

Кристиан Щрайх (Фрайбург): "Дортмунд, Леверкузен, Шалке, Гладбах.. Тези отбори ми идват наум, но е възможно и Байерн да спечели титлата".

Ралф Хазенхютъл (Лайпциг): "Байерн ще стане шампион с разлика".