Байерн Мюнхен – Вердер Бремен, двубой от 32-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион „Алианц Арена”, 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Редер, Цингерле

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, ван Буйтен, Контенто

Халфове:  Швайнщайгер, Мартинес, Гьотце, Кроос, Робен, Рибери, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара, Щарке, Шакири

Наказан:  Рафиня

 

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн се намира в серия от седем поредни победи във всички турнири срещу „бременските музиканти”, които се нуждаят от още една точка, за да си гарантират оставането в елита.

Любопитното е, че в последните си 13 домакински мача срещу Вердер шампионите са постигнали само четири победи. Точно толкова са и успехите на тима от Бремен. В последните два мача обаче Байерн постигна две убедителни победи с голова разлика 13:1.

Вердер е отборът, който е вкарал най-много шампионатни голове на Байерн в Мюнхен – цели 51 попадения. Гостите са на второ място във вечната таблица на Бундеслигата, като пред тях стоят единствено баварците.

Макар да правят поредния си слаб сезон, гостите взеха поне точка в седем мача, в които са се оказвали назад в резултата. Нещо, което за последно им се случи преди 18 години.

Изминаха 11 сезона, откакто Вердер постигна последната си победа като гост на лидер в класирането. През април 2003 година тимът победи именно Байерн с гол на Йоан Мику.

Ариен Робен се е разписвал във всички пет мача, в които е играл срещу днешния съперник. Франк Рибери пък има 10 гола в 12 мача срещу този противник. Напоследък французинът е сред най-слабите футболисти на Байерн и в Мюнхен се надяват той да преоткрие вдъхновението срещу един от любимите си съперници.

В Байерн със сигурност ще мислят за предстоящия реванш срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, но сезонът вече е в такъв етап, в който Пеп Гуардиола няма право да прави драстични ротации.

Разликата в класите е очевидна и макар баварците да не се намират в най-доброто си състояние, всичко друго освен тяхна победа може да се счита за сериозна изненада.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен – Вердер Бремен  2:0