Точна рецепта за бой по Байерн досега не е открита, но нужните елементи за поставяне на баварците под напрежение през този сезон са вече известни.

Ето ги пет­те най-основни...

1. Блокиране на центъра
За целта е необходимо компактно подреждане пред защитата по подобие на Атлетико М. Оттам нататък от Байерн могат да реагират само по фланговете, които са по-лесни за опазване.

2. Безпогрешна преса
Който се окопава срещу Байерн, винаги губи. Далеч по-добрата стратегия е баварските халфове и най-вече плеймейкърът Тиаго да бъдат непрекъснато пресирани. Тогава те се прибират назад, а дистанцията от нападението нараства.

3. Опазване на Левандовски
Ако централният нападател на Байерн получи топката на линията на засадата, често е прекалено късно за реакция. Затова самите пасове към Левандовски трябва да бъдат пресичани. Или с преса срещу подавачите в редиците на баварците, или с хитро зоново покритие.

4. Контри по крилата
За бой по Байерн не е достатъчно да се играе добре само в защита, трябва да се планират и контраатаки. Най-добре на висока скорост по фланговете, защото бековете на баварците често оголват зоните си, за да се включват в атака.

5. Провокиране на Алонсо
Когато топката е в съперника на Байерн, тя трябва да се отиграва право напред, за да бъде поставян под напрежение опитният халф на баварците (б.р. - най-често Чаби Алонсо). В такива случаи от Байерн не затварят зоните пред вратата си по най-добрия начин. Важно е обаче атаките да тръгват по фланговете и след това топката да навлиза навътре в терена.