Давид Алаба, Томас Мюлер и Чаби Алонсо са сред големите длъжници на Байерн Мюнхен през този сезон, пише най-тиражният европейски вестник "Билд".

Въпреки асистенцията си за откриващия гол при равенството 2:2 срещу Айнтрахт, Алаба беше сред най-колебливите на терена. "Орлите" стигнаха до цели 7 от 13-те си удара именно след акции през зоната на австриеца.

Давид има цели 30% грешни пасове, а през миналия сезон по същото време беше с впечатляващите 8%. При единоборствата той също бележи регрес и пада от 59% на 48% успешни битки.

Томас Мюлер е известен със своя вроден "радар", с който намира най-правилното място на терена. През този сезон това не е така. Във Франкфурт той игра само 35 пъти с топката и си тръгна с цепната вежда в резултат от удара в главата и последвалото кървене.

Томас няма нито един гол през кампанията, макар да стреля почти толкова често, колкото и през миналия сезон. Тогава по същото време той имаше 6 гола в 7 мача. За първи път в кариерата си №1 по заплати в Байерн (15 милиона евро) футболист е капо преди осмия кръг.

Чаби Алонсо видимо и чисто статистически е най-бавният футболист на шампионите. През първото полувреме срещу Айнтрахт испанецът имаше един спринт със скорост от 28.3 км/час. На почивката той очаквано беше сменен.

За капак "пенсионерът" Чаби имаше цели 8 грешни подавания, колкото нито един друг свой съотборник. Той беше сред най-слабите и в неуспешните мачове с Атлетико и Кьолн.