За този гол на Роберт Левандовски ще се говори още дълго време... Тъкмо течеше 91-ата минута при равенството на Байерн 1:1 на терена на Фрайбург, когато полякът сътвори нещо гениално и донесе трите точки на шампионите.

Той си спря топката на гърди след дълго центриране отляво, вдигна си я с десния крак и без кълбото да пада на земята, отбеляза от воле с помощта на страничната греда...

"Първата ми мисъл беше да подам топката към някои от моите колеги, но не беше толкова лесно, защото наблизо нямаше никой. Затова пробвах да си сваля топката и да стрелям", сподели Левандовски, който очевидно не е забелязал намиращия се точно до него Ариен Робен.

"Това беше последното положение в мача, трябва да покажеш качества в отиграването и да опиташ всичко. Имах късмет и успях да вкарам. Не уцелих топката чисто, но голът си е гол и трите точки са си три точки", добави Роберт, който вече има 135 гола в Бундеслигата.

Така той излезе еднолично на второ място сред най-добрите чуждестранни стрелци в историята на първенството, като до момента делеше второто място с бившия ас на Байерн Джоване Елбер.

На върха с цели 190 гола е снайперистът на Вердер Бремен Клаудио Писаро, който изкара два периода в Байерн. За отбелязване е, че Левандовски вкара 60-ия си шампионатен гол за Байерн в 80-ия си мач. Нещо, което не е правил нито един друг футболист преди него за който и да е отбор.