Байерн Мюнхен победи Вердер Бремен с 2:1 като гост в двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Везерщадион". Така за първи път в историята на първенството един отбор е в серия от 13 поредни победи над друг.

Шампионите имаха превес и взеха комфортна преднина от два гола през първото полувреме. Първо Ариен Робен откри от движение, а после Давид Алаба удвои от пряк свободен удар секунди преди паузата.

"Бременските музиканти" заиграха много смело след почивката и рано-рано намалиха резултата чрез Макс Крузе. До края те укротиха доста по-именития си противник, но не успяха да стигнат до ново попадение.

Байерн Мюнхен събра 45 точки на върха, докато клубът от Бремен е точно над чертата с 16 пункта в актива си.


Гостите започнаха по-активно и още в самото начало Франк Рибери отправи точен удар в долния ляв ъгъл, но вратаря Видвалд беше на мястото си и улови. После Давид Алаба пробва нещо като прехвърлящ удар, който обаче не се получи.

В средата на първото полувреме Рибери нахлу по страхотен начин в наказателното поле през двама защитници и върна назад към Алаба, но тупалката на австриеца срещна тялото на съперников футболист.

Постепенно и "бременските музиканти" погледнаха в предни позиции и дори отправиха точен удар чрез голмайстора на отбора Серж Гнабри. Новоизпеченият германски национал получи пас от Макс Крузе и би веднага от движение, но в ръцете на Мануел Нойер. После самият Крузе шутира, но най-добрият страж на планетата отново улови.

Секунди преди да изтече половин час игра, Байерн откри резултата. Джошуа Кимих пусна вляво за Рибери, който напредна и центрира в наказателното поле, а там от движение с левачката безпощаден беше Ариен Робен.

В добавеното време на първата част Байерн удвои аванса си. Давид Алаба застана зад топката при пряк свободен удар и я завъртя по изкусен начин в горния десен ъгъл, реализирайки с любезното съдействие на страничната греда.

Баварците се втурнаха напред още в началото на второто полувреме, но техничното изпълнение на Робен спечели само корнер. На отсрещната врата Гнабри шутира точно, но Нойер не бе затруднен. После Серж стреля силно, но покрай целта.

Временният натиск на домакините даде резултат и в 53-ата минута Макс Крузе намали резултата, след като преди това получи пас от Златко Юнузович и финтира Алаба в наказателното поле. Така за първи път от 2.5 години Вердер успя да вкара шампионатен гол на баварския колос.

В средата на второто полувреме Робен беше спънат в наказателното поле и имаше основателни претенции за дузпа, но реферът Щегеман подмина ситуацията. Бремен контраатакува, но хубавият снаряд на Крузе от трудна позиция с левачката профуча покрай гредата!

Играта на Байерн не се получаваше по най-добрия начин и това се дължеше основно на дълбоката и много смела преса на домакините, които показваха характер. При една от редките акции на мюнхенци Коста би много неточно.

В добавеното време Ренато Санчес напредна отляво и върна назад към Джошуа Кимих, който стреля от движение, но Видвалд успя да спаси с крак от паднало положение. На отсрещната врата Дилейни би много силно и високо.


All Goals & Highlights HD - Werder Bremen 1-2... by arcturusmedia33

 

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Ариен Робен - 30'
0:2 Давид Алаба - 45' +1 
1:2 Макс Крузе - 53'

 

Вердер Бремен: Видвалд, Мойзандер, Сане, Великович, Гарсия (Кайнц - 81'), Бауер (Бартелс - 71'), Юнузович, Дилейни, Гнабри, Крузе, Писаро (Егещайн - 19')

Байерн Мюнхен: Нойер, Хумелс, Мартинес, Алаба, Лам, Алонсо, Кимих, Робен (Коман - 66'), Рибери (Коста - 79'), Мюлер (Ренато - 62'), Левандовски