Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам си призна, че той и неговите съотборници са спечелили на късмет с 2:0 срещу Инголщадт днес.

Шампионите откриха резултата в последната минута чрез Артуро Видал, а в добавеното време Ариен Робен сложи точка на спора.

"Всички видяха, че на този терен се играе много трудно. Не можехме да разгърнем играта си с много подавания. Бяхме наясно, че ни чакат много единоборства. Инголщадт често играе с дълги подавания и за нас беше важно да печелим всяка втора топка", коментира бекът.

"През първото полувреме можехме да излезем напред в резултата чрез Роберт Левандовски, а през второто - чрез Томас Мюлер. След като сме вкарали толкова късно головете си, определено можем да говорим за късмет."

Капитанът коментира и абсурдната ситуация от вторник, когато се получи липса на комуникация с шефовете относно отказването му от футбола през лятото.

"Да, може да се каже, че имаше липса на комуникация между нас. Но аз реших да го съобщя на медиите във вторник и ви казах, че съм информирал шефовете. Това е в моето право. Темата за мен е приключила и няма нужда да интерпретираме нещата. Много съм благодарен на целия клуб".