Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти похвали целия отбор за представянето си срещу Арсенал тази вечер и в частност автора на два гола Тиаго Алкантара.

"Постигнахме една напълно заслужена победа. Балансът в играта ни се получаваше, бяхме много компактни и бързи във всички линии, особено по крилата", започна своя коментар италианският специалист.

"Оставихме им малко положения, използвахме по възможно най-добрия начин свободните пространства и показахме нашите качества в офанзивен план. Като цяло съм много доволен от видяното, свършихме отлична работа."

"Това обаче беше само първата част от осминафиналната ни битка с Арсенал, защото втората част е в Лондон. Нещата още не са решени. И на реванша трябва да играем така, както го сторихме днес."

"Много се радвам за Томас Мюлер, който вкара фантастичен гол. Той го заслужава. Можем да сме оптимисти, защото той играе добре напоследък. Сигурен съм, че той ще продължава да бъде много важен за нас."

"Тиаго Алкантара игра много добре и вкара две попадения. Това беше перфектното представяне от негова страна, не само заради головете. Той спираше атаките на противника и създаваше възможности за съотборниците си", допълни Анчелоти.