От германския футболен съюз ще поискат обяснение от треньора на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти за средния пръст, който специалистът показа на фен на Херта в събота.

Италианецът си призна за действието веднага след драматичното равенство 1:1 с Херта, но уточни, че е бил повлиян от провокация на ултраса, който го е заплюл.

В събота все още не се беше появила снимка на Анчелоти със средния пръст, но от днес кадърът обикаля всички германски медии. Повечето колеги на Татко Карло проявиха разбиране към гневната му реакция.

"Трудно е да запазиш контрол, когато те плюят. Той самият знае, че такава реакция няма място в професията, но в един такъв момент това е инстинктивна реакция, която трябва да се забрави. Напълно го разбирам", каза Щефан Ройтер, спортен директор на Аугсбург.

Наставникът на Шалке Маркус Вайнцирл заяви: "Сега поставят Карло Анчелоти в центъра на събитията. Това не е приемливо и за двете страни, но единият провокира, а другият реагира. Тогава обаче не трябва да поставяте в центъра на събитията този, който е реагирал след провокацията".

Треньорът на Кьолн Петер Щьогер добави: "Може да се реагира и по друг начин, но реакцията му е човешка".