През последните дни в германските медии се твърдеше, че Байерн Мюнхен проявява силен интерес към десния защитник на Байер Леверкузен Бенямин Хенрихс, който да замени Филип Лам от новия сезон.

От лятото обаче в Мюнхен ще започнат да налагат като десен бек Джошуа Кимих. За това намекнаха треньорът Карло Анчелоти и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. Бразилецът Рафиня също е опция за този пост.

Според телевизия Sport1 баварците наистина следят футболист на "аспирините", но това е 17-годишният Кай Хаверц. Младокът се отличи с две асистенции при победата на Байер с 3:1 срещу Аугсбург в предишния кръг.

Хаверц има договор със същата агенция, която държи правата на Серж Гнабри и Пер Мертезакер. Той премина в Леверкузен през 2010 година и беше привлечен от Алемания Аахен от Михаел Решке. Последният дълго време беше в основата на силните трансфери на Байер, а в момента е технически директор на Байерн.

В Байерн са впечатлени от техническите умения на Хаверц, който може да играе добре в средата на терена, зад нападателя и по дясното крило.