Байерн Мюнхен разби Шалке с 3:0 и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия. Момчетата на Карло Анчелоти осъществиха пълна доминация в двубоя, игран на стадион "Алианц Арена".

Носителят на трофея си свърши работата след само 30 минути, в които набързо направи аванса си класически. Роберт Левандовски откри още в третата минута, после асистира за Тиаго Алкантара, за да вкара и втория си гол в срещата. С две голови подавания пък се отличи Франк Рибери.

През второто полувреме баварската машина видимо мина на по-ниска предавка и хитро пазеше преднината си, без да хвърля излишни сили. "Миньорите" не получаваха достатъчно възможности за игра и не приличаха на отбора, който измъкна тук точка за първенство преди близо месец. За капак в 77-ата минута Холгер Бадщубер беше изгонен пресилено.


Момчетата на Карло Анчелоти откриха резултата още при първата си добра атака. Завърналият се от лечение на мускулна контузия Франк Рибери се възползва от грешка на Хьоведес и изведе Роберт Левандовски сам срещу вратаря. Полякът запази хладнокръвие и прехвърли Ферман с прекрасен техничен удар с левачката.

Баварците продължаваха да натискат и играта се водеше изцяло в половината на гостуващия отбор. Рибери беше блокиран, а след това Робен шутира горе. После холандецът пусна за Рафиня, чието остро центриране отдясно леко затрудни Ферман, но вратарят все пак улови.

Беше изминал четвърт час игра, когато Байерн повтори упражнението при гола и удвои аванса си. Франк Рибери изведе Левандовски зад защитата, но този път Роберт беше затворен и затова реши да подава. Той сложи топката на главата на Тиаго Алкантара и испанецът реализира в долния десен ъгъл.

Едва малко след това Шалке показа, че може да гледа и в предни позиции, но техничният диагонален удар на Леон Горецка профуча покрай дясната сглобка. 

Преди да изтече половин час игра Байерн дръпна с цели три гола. Левандовски игра на двойно подаване с Рибери и от границата на наказателното поле реализира втория си гол в мача с удар по земя.

До края на първата част домакините контролираха развоя на срещата и видимо понамалиха оборотите, докато Шалке изпитваше трудности със създаването на опасни акции.

След почивката влезлият на терена Хуан Бернат беше изведен на добра позиция, но от близко разстояние стреля право в тялото на Ферман. На отсрещната врата Горецка изстреля тежък "падащ лист", но малко над целта.

В средата на второто полувреме активният отляво Хуан Бернат върна хитро за Артуро Видал, чийто шут с левия крак беше блокиран. 

В 77-ата минута гостите останаха с човек по-малко заради бърз втори жълт картон на Холгер Бадщубер. Футболистът на Байерн, който играе под наем в Шалке, направи класически бодичек на Хави Мартинес и реферът се престара в отсъждането за нов картон.

В последната минута Ариен Робен имаше претенции за дузпа заради контакт с Керер в наказателното поле, но реферът си замълча и секунди след това даде край на мача.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wqBZ_8tR3Ew" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Байерн Мюнхен - Шалке 3:0

1:0 Роберт Левандовски - 3'
2:0 Тиаго Алкантара - 16'
3:0 Роберт Левандовски - 29'


Червен картон (втори жълт): Бадщубер (Шалке) - 77'


Байерн Мюнхен: Нойер, Хумелс (Бернат - 46'), Мартинес, Алаба, Рафиня, Алонсо, Видал (Кимих - 76'), Тиаго, Рибери (Коман - 67'), Робен, Левандовски

Шалке: Ферман, Бадщубер, Настасич, Хьоведес, Шьопф, Колашинац (Керер - 60'), Стамбули, Бенталеб, Горецка, Майер (Калиджюри - 46'), Бургщалер (Чупо-Мотинг - 79')