Тежките дни продължават за Байерн Мюнхен, след като баварците стигнаха само до равенството 2:2 при домакинството си на Майнц. Гостите на два пъти повеждаха в резултата чрез Къркич (3) и Брозински (41-дузпа), но домакините стигаха до изравняване с попадения на Робен (16) и Тиаго (73).

Преди седмица рекордьорът по титли се спъна при гостуването си на Байер в Леверкузен, след това бе брутално посечен от съдиите и отпадна от Реал Мадрид в Шампионската лига, за да дойде и днешното равенство с Майнц.

Гостите от своя страна изиграха страхотен мач и успяха да откраднат точката, която може да се окаже решаваща в битката за оцеляването им. Трябва да се отбележи обаче, че в последните си седем гостувания в Мюнхен, Майнц има цели две победи и две равенства.

Треньорът на Байерн Карло Анчелоти пък продължава да няма поражение в Бундеслигата на "Алианц Арена". Така баварците са на девет точки пред Лайпциг и едва ли нещо ще им попречи да станат шампиони.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0m9_mE_0rzk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Изненадващо гостите от Майнц започнаха здраво мача и още в началото натиснаха мощно Байерн. Така се стигна до третата минута, когато гостите пратиха баварците в нокдаун. Артуро Видал сгреши детински и Байерн позволи на Боян Къркич да опъне мрежата за 0:1.

В тези първоначални минути играчите на Майнц изцяло доминираха и правеха каквото си поискат на терена, докато домакините не знаеха къде се намират и трудно връзваха три паса. Последваха и нови положения за гостите, които обаче пропуснаха да поведат с 2:0, след като с пропуски се отчетоха Къркич и Муто.

Бурно начало, но постепенно Байерн живна и успя да изравни в 16-ата минута чрез Ариен Робен. Тогава Мюлер и Рибери сътвориха уникална контра, след което последва тънък пас към Робен, който не сгреши с удар по диагонала направи 1:1.

Секунди по-късно баварците дори можеха да направят и пълен обрат. Тогава Мюлер проби отдясно и пусна успореден пас към Роберт Левандовски, но той се размина с топката. В следващите минути темпото на игра леко се успокои, като действията се водеха основно в средата на терена.

В 24-ата минута Майнц претендираше за дузпа, за падане на Йозтунали, но такава правилно не бе отсъдена. Малко по-късно Видал и Левандовски разцъкаха пред дъгата на пеналта, след което последва удар на Лева, но неточно.

След половин час игра Муто се откъсна самч срещу Улрайх, но бе отсъдена явна засада. В 33-ата минута Мюлер избра доста нестандартен ход и стреля остро от трудно положение, но топката мина до гредата. В ответната атака Манйц стигна до нов шанс, но този път Къркич не успя да вкара.

Определено защитата на домакините се пропукваше лесно през това първо полувреме. Така се стигна до 41-ата минута, когато Джошуа Кимих спъна по доста абсурден начин Муто и се стигна до дузпа за гостите. Зад топката застана Брозински и хладнокръвно вкара за 1:2.

Играчите на Байерн бяха неадекватни в тези минути и сезиозно се изнервяха от безидейните си действия. В края на полувремето пък контузия получи и Улрайх, което наложи третият вратар на Байерн да започне да загрява.

Второто полувреме започна с положение за Байерн, но Тиаго не успя да преодолее Хут. Байер засили атаките, но трудно достигаше до чисти голови положения, като трябва да се отбележи, че гостите много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

Резервата Коман, който време на полувремето, беше най-активен, но така и Байерн не намираше мрежата на Майнц. След час игра Коман се пусна през центъра и стреля остно, но над вратата. В 65-ата минута Мюлер се освободи от защитата на гостите, навлезе в пеналта, но там се засуети и бе блокиран от Хак.

В тези минути много изолиран бе Левандовски, като до него рядко достигаха топки и това претъпяваше ударната мощ на Байерн. В 69-ата минута Алонсо центрира към Кимих, но той не успя да намери мрежата на гостите.

Четири минути по-късно се случи логичното и Байерн изравни след страхотен удар на Тиаго - 2:2. Веднага след това Левандовски можеше да направи пълен обрат, но не успя, а и останаха съмнения за дузпа, но такава не бе отсъдена.

На повторенията се видя, че наказателен удар имаше и в тази ситуация баварците бяха ощетени. До края Байерн тотално натисна, но нямаше шанс за нов гол и се задоволи с равенството.

Байерн - Майнц 2:2

Голмайстори:

0:1 Къркич (3)
1:1 Робен (16)
1:2 Брозински (41-дузпа)
2:2 Тиаго (73)

БАЙЕРН: Улрайх, Рафиня, Хумелс, Алаба, Бернат, Видал, Тиаго, Робен, Мюлер, Рибери, Левандовски

МАЙНЦ 05: Хут, Донати, Бел, Хак, Брозински, Фрай, Патца, Йозтунали, Къркич, Куаисон, Муто