Третият вратар на Байерн Мюнхен Том Щарке си е спечелил нов договор с клуба заради силното си представяне в мача срещу Дармщадт в събота.

36-годишният ветеран изигра едва осмия си мач за клуба през уиекнда, като това беше негово първо участие в официална среща от сезон 2013/14 насам.

Щарке обаче обра овациите на феновете на стадион "Алианц Арена" със спасената дузпа на Хамит Алтънтоп в 86-ата минута. Припомняме, че преди години той спаси дузпа с главата на същия стадион, в мач срещу Нюрнберг.

Според вестник "Билд" босовете на Байерн ще удължат с една година изтичащия договор на ветерана, който демонстрира, че клубът може да разчита на него в кризисна ситуация като сегашната, когато в лазарета са титулярът Мануел Нойер и първата му резерва Свен Улрайх.

"След това представяне вече никой не може да ме изкара извън рамките на вратата", пошегува се Щарке след успеха 1:0 над "лилите".

Треньорът Карло Анчелоти също похвали своя възпитаник: "Том е изключителен професионалист и притежава страхотен характер". На своите профили в социалните мрежи пък Байерн кръсти своя вратар "Стената" Щарке.